Caddebostan Plajı
12:22

Caddebostan Plajı


İstanbul'da iki dalgakıran arasına Kadıköy belediyesi tarafından kum dökülerek inşaa edilen, içerisinde bir tane ücretli iki tane ücretsiz alan bulunan Caddebostan Plajı, İstanbul'un her kesiminden ziyaretçilerini sıcak yaz günlerinde serinletmek amacıyla ağırlamaktadır.

Girişin ücretli olduğu Caddebostan 1 Plajı'na girişler 10 lira, öğrenci girişleriyse 5 liradır. Ücretli olmasından dolayı Yanında bulunan Caddebostan 2 Plajı ve Caddebostan 3 Plajlarına göre daha az kalabalık olan Caddebostan 1 Plajı, biraz da olsa halk plajı özellikleri ve ortamından arınmıştır. Tüm plajların içerisinde duşkabini, wc şezlong, şemsiye mevcuttur.

Ayrıca plajlar cankurtaranların gözetimi altındadır. İstanbul'un göç en çok göç alan yerlerinden, plajların ücretsiz olması nedeniyle akın akın insanların aktığı bu yere Avrupa Yakası'ndan ulaşmak için Taksim'den kalkan 129T veya 4.Levent'ten hareket eden 129L otobüsleriyle son durakta inerek Bağdat Caddesi'nde biraz yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Kadıköy iskelesine de 10-15 dakika yürüme mesafesindedir. Beşiktaş'tan gelmek isteyenler vapurla Kadıköy'e gidip ulaşabilirler. Kadıköy - Pendik veya Kadıköy - Bostancı otobüslerine binenler Caddebostan durağında inerek plaja ulaşabilirler. Ücretsiz olmasının getirdiği kalabalık nedeniyle, diğer mevsimlerde yürüyüş ve bisiklete binme aktivitelerinin vazgeçilmez yeri olan Caddebostan Sahili, yaz aylarında oldukça kötü görüntülere sahne olmaktadır. 2012 yılında hala elbise veya iç çamaşırlarıyla denize girenlerin bulunduğu Caddebostan Plajı'nda girenler güvenlik ekipleri tarafından uyarılmaktadır. İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki Gümüşdere Plajı, Kilyos Plajı gibi hep kalabalık olan plajda yer bulmak zordur. Yetkililerin yaptığı ölçümlere göre denize girmekte herhangi bir sakınca bulunmayıp, temiz olan Caddebostan Plajı dışarıdan görünüşte pek de yetkilleri haklı çıkaracak gibi görünmemektedir. Yaz günlerinde denize girilebilecek yerler listenizde bulunabilir.

1 yorum :

  1. İstanbul'da denize girilebilecek güzel yer. Çevresinde pek plaj olmaması sebebiyle çok kalabalık.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler