Büyük Çamlıca Tepesi
13:28

Büyük Çamlıca Tepesi


Deniz seviyesinden 267 metre yükseklikte bulunan Büyük Çamlıca Tepesi, üzerine yapılacak olan cami ile gündeme gelse de İstanbulluların kahvaltı yaptığı ve eşsiz İstanbul manzarasının keyfine baktığı yerlerin başında gelmektedir.
Sahip olduğu konum itibariyle İstanbul Boğazı’nın büyük kısmının, Sapphire Seyir Terası gibi gökdelenlerden hariç görülebileceği doğal yükseklik olan Büyük Çamlıca Tepesi, özellikle gelin ve damat adaylarının fotoğraf çektirmeleri için uğrak yeridir.  

İstanbul’un balkonu olarak adlandırılan Büyük Çamlıca Tepesi’ne ulaşmak taksi veya özel araçlarınızla gitmeniz gerekmektedir. Özel araçlarıyla gidecek olanlar park sorunu yaşayabilirler. Büyük Çamlıca Tepesi’ne herhangi bir otobüs hattı olmadığından toplu taşıma araçlarıyla gelmek isteyenler Çamlıca Durağı’nda inerek 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan sağlam yokuşlara sahip tepeye tırmanabilirler. 
Çamlıca Tepesi'ne Avrupa Yakasından gelmek isteyenler Taksim’den kalkan 129T numaralı otobüsü kullanabilir. Anadolu Yakası’ndan gelenler ise Üsküdar’dan kalkan otobüslere binebilirler. Çamlıca Durağı’ndan indikten sonra yapacağınız zorlu tırmanış sizi yorsa da sonrasında karşılaşacağınız manzara o yorgunluğa değecektir. Çamlıca Tepesi’nde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde uygun fiyata yiyecek ve içecek alma imkanına sahipsiniz. 
İstanbul’u kuş bakışı gözlemleme olanağı sunan Çamlıca Tepesi, özellikle yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir. Boğaza ve Marmara Denizi’ne hakim bir konumda yer alan Büyük Çamlıca Tepesi özellikle İstanbul aşıklarının gidip görmesi ve fotoğraf çekmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Temiz havası ve hoş ortamıyla yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabileceğiniz bir yer olan Çamlıca Tepesi’ne özellikle gece çıkmanızı öneririm. İstanbul’un gece saçtığı ışıklara tanık olabilir, harika manzara eşliğinde bir gece geçirebilirsiniz. 

İBB’nin turistik kameralarından evinizden de manzaraya canlı olarak eşlik edebilirsiniz. 
Mevsimi geldiğinde laleler de donatılan Büyük Çamlıca Tepesi, sahip olduğu doğasıyla İstanbul’un en değerli yerlerinden biridir.  
İstanbul’un birçok yerinden Anadolu Yakası’na bakıldığında görülen televizyon kule ve antenlerinin dibinde bulunan Büyük Çamlıca Tepesi son günlerde kulelerin ve antenlerin yıkılıp yerine yapılacak İstanbul’un her yerinden görülebilecek cami projesiyle gündemdedir. 
Yapılacak olan Çamlıca Tepesi Cami projesiyle birlikte şuan ki gibi mesire yerine sahip olamayacak oluşundan dolayı geç kalmadan özellikle buraya hiç gitmemişlerin görmesi gereken bir yerdir.

18 yorum :

  1. İstanbul'un en yüksek tepesine camii yapmak tamamen gösteriş amaçlıdır. Allah'ındağına ağaçları kesip camiiyi hangi amaçla yapacaksın. Kim gidecek oraya? Her yerden görünse ne olacak? Gösteriş değil mi? Dinimiz bunu mu emrediyor? Mimar Sinan aptal mıydı da oraya camii dikmedi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar haklısın ki arkadaşım, ağzına sağlık çok doğru konuşmuşsun..

      Sil
    2. bu kadar önyargılı olmayalım namaz kılmak için gidebiliriz.

      Sil
    3. Bilip bilmeden konuşuyorsunuz orada tek bir ağaç bile yoktu. boş araziye yapıldı

      Sil
    4. cami gayet gösterişi hak ediyor.Mimar Sinanın yapmaması oraya cami olmuyacağı anlamına gelmiyor . Ona bakılırsa camiye 1 tanede mimare yeter neden 4 6 tane var bu da şaşaası için

      Sil
  2. cahilsiniz konuşmaktan başka birşey yapamazsınızki oda boş sözler. Allahın dağı diyorsun ya. gel bi gör bakalım neresiymiş Allahın dağı. İnşallah tez zamanda yapılırda cami münafıklarda kıçlarından çatlarr.
    Kadir Kasal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadir Bey, gereksiz yere gösteriş amacıyla yapılan Camii'ye karşı olan münafık mı oluyor? Hemen de damgalamışsınız. 100 milyon dolar maliyeti var. Acaba o 100 milyon doları 100 bin fakire dağıtsalar daha hayırlı olmaz mı? Sırf gösteriş için İstanbul'un en tepe noktasına 7 minareli camii yapmak hangi akla mantığa sığar? Dinimiz ağaç kesmeyi mi emrediyor? Brazilya'daki İsa heykelinden farkı ne kalacak İstanbul'un? Yazıklar olsun sizin gibi düşünenlere...

      Sil
    2. Devlet oraya 500 milyon odenek ayirip eglence merkezi yapsa genede ayni seyi soylicekmisiniz ? İtirazinizin sebebi oraya dini mekan yapilmasinda kimseyi kandirmayin. Ayrica devletin parayi fakirlere dagitacak hali yok. Ozaman 3. Kopru parasiyla butun fakirler 1 sene doyar. Sizin mantiginiz sadece allah (cc) adi gecince calisiyor. Ama boş calisiyor

      Sil
  3. bence de sırf gösteriş için

    YanıtlaSil
  4. Ben şahsen bir yere gittiğimde namaz vakti de olmuşsa cami veya mescit gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Geçen aylarda oraya gitmiştik, hava çok soğuk ve yağmurluydu. Orada bir mescid vardı içeri girip baktık, sıcacıktı. İnsanların çokça ziyaret ettiği yerlerde mutlaka namaz kılınacak yerler olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya turistlerde geliyor baska dine mensup kisilerde geliyor bu durumda ayni buyuklukte kilise havra sinagog tapinak vs de yapilmali.

      Sil
  5. topluma açık mekanlarda camii yapmaktan veya yaptırmaktan daha hayırlı bir şey varmıdır? islm toplumunda yaşadığımız için gerekli her yere yaptırılmalı bence.isterimki taksimin göbeğinede bir camii yapsınlar saygılar

    YanıtlaSil
  6. bunnlar sadece tayyip erdogani cekemeyen insanlar yaptigi hayirli isleri istemeyenler adim atdigimiz her yerde cami olsun heryerde ezan sesi duyalim belki imana gelipte namaz kilarla

    YanıtlaSil
  7. Taksime de güzel bir cami gerekir. Orada da küçük bir cami var ve yetersiz.

    YanıtlaSil
  8. Dilerim hem gösterişli hemde muazzam güzel bir cami yaparlar.. hem doğal güzelliğiyle hemde ihtişamlı camisiyle çamlıca güzelliğine güzellik katar..

    YanıtlaSil
  9. Biz müslümanız bizim memleketimizde gösterişli cami olması kadar daha doğal bişey olmaz At gözlüklerini çıkarın artık

    YanıtlaSil
  10. hepinizin AKP sosyal medya timinden olduğunu düşünüyorum. Yoksa bir insan ayık kafayla böyle yorumlar yap(a)maz.

    YanıtlaSil
  11. Elinize Sağlık, yazınızdan yararlandık ;)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler