Sarıyer Sahil
13:17

Sarıyer Sahil


İstanbul’un en nezih ilçelerinden biri olan Sarıyer, İstanbul boğazında en uzun kıyısı ilçedir. Avrupa yakasında boğazın incisi olan bu güzide ilçenin Tarabya’dan başlayarak, Kireçburnu ve merkeze uzanan sahil yolu çevrede ikamet eden vatandaşlar başta olmak üzere İstanbulluların koşu yaptıkları veya balık tuttukları parkur olarak göze çarpıyor.
Sahilde bulunan büyüleyici mimariye sahip yalılar, kahvaltı mekanları, restoranlar diğer cezp edici yanı. Genellikle Karadeniz’den göçüp gelen vatandaşların yaşadığı yer olması nedeniyle halkın bazı kemsinin geçim kaynağı balıkçılık olmuştur. Sarıyer sahili'nde İstanbul’un balık ihtiyacını karşılayan birçok balıkçı tekneleri demir atmış durumda. Yatların da sığındığı liman özelliğindeki sahil, Türkiye’de ve Ortadoğu’da yayınlanan birçok yerli dizinin de çekildiği yer olmuştur.
Bundan dolayı Arap kökenli yabancı turistler son zamanlarda buraya uğramaktadır. Yeni çıkan televizyon dizisi set turizmi müdavimleri de burayı tercih etmektedir. Boğazın en kıvrımlı yeri olması sebebiyle yorgun düşen gemilerin boğazda demir attıkları yerdir. İstanbul’da balığın en tazesinin yenebileceği restoranlara ev sahipliği yapan Sarıyer Sahili'nde boğaz seyriyle kahvaltı yapabileceğiniz birçok mekan da yer almaktadır. Anadolu Kavağı’nda bulunan Yuşa Tepesi’nin karşısında yer alan bu güzide yere gittikten sonra Sarıyer böreğinin hakikisini yiyebileceğiniz Meşhur Sarıyer Börekçisi’ne uğrayabilir, Tarihi Sarıyer Muhallebicisi’nde tatlınızı yiyip geri dönebilirsiniz.
Küçük bir limana sahip olan yerin kenarında güzel manzara eşliğinde de balığınızın tadına bakabilirsiniz. Sarıyer Sahil'e Beşiktaş, Zincirlikuyu ve Maslak yönünden geçen İETT otobüsleri ve minibüslerle ulaşabilirsiniz. Deniz otobüsleri durağı yanında yeni açılan Mado Sarıyer ve vapur iskelesi karşısındaki Rhino isimli cafeler son zamanların en gözde mekanları arasında. Sarıyer Sahil; uygun fiyatlarla eşsiz manzarada sakin bir sahilde gezmek için ideal bir yer.

1 yorum :

  1. gidip görmediyseniz çok şey kaybetmişsiniz demektir.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler