Kalpazankaya Restaurant
11:29

Kalpazankaya Restaurant


Burgazada’nın güneybatı kesiminde Kalpazankaya burnunun üzerinde bulunan Kalpazankaya Restaurant Burgazada’nın en meşhur yemek yiyebileceğiniz mekanı denilebilir.
Sait Faik Abasıyanık’da zamanında burada çokça zaman geçirmiştir. Güneş’in batışı karşısında İstanbul’un sesinden arınarak içebileceğiniz bir yer olan Kalpazankaya Restaurant, toplu organizasyonlarınıza da ev sahipliği yapmaktadır. Kalpazankaya Restoran’a gitmek için Burgazada’ya ulaştıktan sonra ister faytonla isterseniz biraz yürüyerek gidebilirsiniz. 
İskeleden restorana tahmini fayton ücreti 25 liradır. Tekneyle gelmek istiyorsanız, yakınında demir atıp sizi botla restorana çıkarabiliyorlar. Yakın çevresinde yerleşim yerinin olmaması nedeniyle sadece kuş seslerini işitebileceğiniz, çam ağaçları içerisinde yer alan mekana özellikle gün batımı zamanında gidip manzaraya şahitlik etmenizi öneririm. Restoranın özelliklerine gelirsek, muhteşem manzarasının yanında zengin bir menüye sahip. Balık ve deniz mahsulleri çeşitleri oldukça fazladır. 
Haftasonları ve çarşamba günleri tandır kebabı günleri vardır. Lezzetleri de sizleri memnun edecek seviyededir. Kalpazankaya Restaurant’taki fiyatlara gelirsek diğer benzer işletmelere göre biraz fazladır. Mezeleri büyüleyen manzarasının da katma değeri nedeniyle olsa gerek. Bu ücretler karşısında yeterli kalitede ilgi ve hizmet yerine göre bulamıyorsunuz maalesef. Zaman zaman siparişlerde karışıklık yaşayabilir, personelin ilgisiz tavrına tanıklık edebilirsiniz. 
Ayrıca manzarası güzel diye, yemeği daha ucuz bir yerde yiyip burada da çay kahvemizi içeriz düşüncesiyle sakın Kalpazankaya Restaurant’a gitmeyin. Çay ve kahve ikramı almak için orda öncelikle yemek yemeniz gerekmektedir. Azarlanarak o kadar yolu boş geriye dönmeniz hiçten bile değildir. Özellikle haftasonu günlerinde gitmeden önce yer bulabilmeniz için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kalpazankaya Restoran manzarası nedeniyle mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer olsa da gittikten sonra karşılaşacağınız olası olumsuzluklar nedeniyle önceden uyarılmanız gerekmektedir. Yine de bir kere tecrübe edinmeniz açısından Burgaz Adası'ndaki bu güzel yere uğramanızı öneririm.

1 yorum :

  1. İstanbul'daki restaurantlar içerisindeki en kaliteli mekanlardan biri. Kalite derken manzara sayesinde bu sıfatı alıyor ama çalışanlar için aynı görüşte değilim.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler