Polonezköy
20:55

Polonezköy

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı bir köy olan Polonezköy şehirden yaklaşık 1 saat uzaklıktadır. Polonezköy ismini, içerisinde yaşayan Polonyalı halkından alır.
Eski adı Adampol olan bu yeşil cennet, insanlara hafta sonunda piknik imkanı sağlar. İstanbul’dan gelen halk, hafta sonları kafa dinlemek ve yeşillikler içinde ruhunu dinlendirmek için burayı tercih etmektedir. Polonezköy’de yaklaşık 5 kilometre yürüyüş parkuru bulunur.
En sonunda ise hayvanat bahçesi vardır. Burada binicilik dersleri verilmektedir. İstanbul’dan gelen turistler, çeşitli aktivitelere katılarak günün yorgunluğunu üzerlerinden atmaya çalışırlar. Bu cennet köşesinde Haziran ayında kiraz festivalleri de düzenlenmektedir.
Hafta sonlarında kahvaltı yapılacak yer listelerinin başında gelen Polonezköy’de yemyeşil ağaçlarla kaplı ormanında mangal keyfi yapmak, insanların en büyük keyfidir. Mangal yapıldıktan sonra, spor amaçlı yürüyüş parkuruna çıkılır. Polenezköy’ün yaşayan halkı çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Fakat son zamanlarda, insanların yoğun ilgisi nedeni ile pansiyon işletmeciliğine yönelmişlerdir.
Mangal keyfi dışında kendinize restoranlarda da yemek için çeşitli alternatifler bulabilirsiniz. Polonezköy’de konaklamak için büyüklü küçüklü pansiyonlar vardır. Her keseye hitap eden pansiyonları ile rahat bir hafta sonu tatili yaparsınız.
İstanbul’a ait bir yer olduğunu idrak etmekte oldukça güçlük çekersiniz. Çünkü karmaşa ve trafikten uzak Polonezköy, ruhunuzu okşar. Bu denli sessizliği rağmen asla canınız sıkılmaz. Ormanında çeşitli hayvanlar görüp, şaşırabilirsiniz.

Sonbaharda fotoğraf makinesini alıp gitmenizde fayda vardır. Yeşil ve sarının uyumunu fotoğraflamak güzel bir hobi için, size muhteşem pozlar sunar. Doğanın içindeki bu eşsiz cennet köşesine, kendi arabanızla gitmeniz önerilir. Yolları biraz virajlı olduğundan, dilediğiniz gibi ilerlemek size daha fazla zevk verecektir. Eğer Polonezköy’e toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler için böyle bir imkan bulunmamaktadır.  Yemyeşil ağaçlarının altında, hamakta sallanmadan dönmeyin. Kuş sesleri eşliğinde gözlerinizi kapatarak hamak keyfi yapmak, size inanılmaz huzur verir.
Biraz da olsa ruhunuzu düşünüyorsanız Polonezköy’ü mutlaka ziyaret etmelisiniz. Köylüleri ile iç içe kahvaltı yapmak ve sohbetlerine eşlik etmek, size bir daha gelme hissi yaratacaktır.

4 yorum :

  1. Merhabalar,

    Blog sayfanız çok harika, paylaştığınız mekanlar da o kadar güzeller ki, insanın gözü gönlü açılıyor, ruhu dinleniyor ve insan adeta kendini o mekanlardaymış gibi hissedebiliyor. Bize paylaşmak suretiyle bu imkanı sağladığınız için kucak dolus teşekkürlerimi ve selamlarımı iletirim.

    Hayırlı Günler Dileğim İle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler böyle güzel yorumlarınız için. İnsanlara yararlı olabildiysekne mutlu bize.

      Sil
  2. Bu bilgilerden sonra gideceğim bir çok yeri listeme ekledim sayenizde teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,bu fotoğraflar polonezköy tabiat parkından mı? Ayrıca blogunuzda verdiğiniz bilgiler ve öneriler harika!

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler