Türk Telekom Arena
12:57

Türk Telekom Arena

Türk Telekom Arana Stadı İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Ali Sami Yen Stadyumu’nun yıkılmasından sonra, Seyrantepe’de Aslantepe olarak ismi değiştirilen tepenin üzerine kurulmuştur.
Türkiye’de bulunan stadyumlar içerisinde 52562 seyirci kapasitesiyle en yüksek kapasiteli 2. Stadyumdur. Galatasaray Spor Kulübü’nün futbol takımının tüm evindeki tüm maçların oynandığı yer olan TT Arena’da , maç günleri dışında konser, miting, kongreler de düzenlenmektedir. Şehrin hemen yanında bu kadar kişinin rahatlıkla ulaşımını sağladığı yer olması ve Türkiye’deki en modern stadyum olması nedeniyle yurt içindeki ve yurt dışındaki ünlü isimlerin konserlerini verdiği yer olması sebebiyle sadece futbol maçlarının yapıldığı yer olarak kayda geçmemektedir. 
Maç günlerinin dışında da gezilebilecek yer olan Türk Telekon Arena Stadı’nda tüm günler hizmet veren saha manzaralı Premium bir restoran da bulunmaktadır. TT Arena’ya ulaşmak için özel araçlarınızla Anadolu Yakası’ndan gelirken Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonra sağdan 2. Çıkıştan çıktığınızda stada ulaşabilirsiniz. 
Tem otoyolunun hemen yanında bulunması sebebiyle ulaşımı oldukça kolay olan Türk Telekom Arena’ya toplu taşıma araçlarından sadece metro ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Taksim ile Hacıosman durakları arasında çalışan metro binerek Sanayi Mahallesi durağında inip Sanayi ile Seyrantepe arasında çalışan metroya aktarma yapabilirsiniz. Metrobüsle Mecidiyeköy veya Zincirlikuyu'ndan da metroya aktarma yapabilirsiniz. TT Arena yanında hiçbir İETT durağı bulunmamaktadır. Galatasaray Kulübü’ne devredilirken üstü kapatılma şartı koşulan TT Arena’nın üstü halen kapatılamaması sebebiyle soğuk kış günlerinde seyircileri hava koşulları oldukça zorlamaktadır. 
Yapılan konserler nedeniyle seyircilerin sahada bulunması çimleri de olumsuz yönde etkilemiştir. 1760 kişiyi ağırlayabilen 157 locanın da bulunduğu TT Arena Stadyumu Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden biridir. Loca sahiplerinin haftanın ve günün her saati kullanabilmeleri nedeniyle  maç günleri haricinde de insan sirkülasyonuna sahiptir.

1 yorum :

Gezilecek Yerler