Uludağ
21:49

Uludağ

Marmara bölgesinde kış tatil için gitmeniz en uygun yerlerden biri olan Uludağ, özellikle günübirlikçiler için de çokça tercih edilen yerlerden birisidir. Uludağ efsanevi olarak Olympus Dağı olarak anılmaktadır.
Olympus Yunan mitolojisinde bir çok şey ifade etmekte dir. Kara Tepe olarak da adlandırılan Uludağ 2543 metre yüksekliğiyle, Batı Anadolu'nun en yüksek dağı olma özelliğini elinde bulundurmaktadır. Tabi biz Türkler için muhteşem bir kış tatil merkezi olarak da bilinir. Uludağ Milli Parkı, 5 Yıldız yemek hizmetleri ve daha bir çok olanaklar bizler için özel olarak hazırlanmıştır.
 Uludağ'da en popüler spor olarak kayağın dışında kaymayı bilmiyorsanız, kızak da kiralayabilirsiniz. Helikopter ile kayak atlayışı da Uludağ’da yapılan enteresan aktivitelerden. Sadece Türkler değil yabancı turistlerin de tercih ettiği yer olan Uludağ Bursa ilinin merkezinin sırtlarında ihtişamlı bir şekilde yer almaktadır. İstanbul’la Uludağ arasındaki toplam mesafe 284 Km kadar. Eğer kendi aracınız ile gitmek istiyorsanız (Tavsiyemizdir) yaklaşık 4.5 saatte Uludağ'da sıcak çikolatanızı yudumlayabilirsiniz. Yok ben araba kullanarak gitmek istemiyorum diyorsanız, bir çok tur şirketi aracılığıyla hem gidiş hem de dönüş imkanına sahip olabilirsiniz. Sanırım Uludağ’da vakit geçirmenizin en iyi yolundan birisi kayak sporu ile uğraşmak.
Uludağ'da 10'dan fazla kayak pisti ile bizleri kayak zevkinin doruklarına çıkartıyor. 3 Km lik gezi parkurundan söz etmiyorum bile! Telesiyejlerle etrafınızı tepeden dik bir görüş ile izleyebilir ve manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. O mis gibi havasını içinize çeker çekmez bir kez daha oradan ayrılmak istemeyeceksiniz emin olun. Size özel kayak dersleri de verebiliyorlar.
 Saati 50 TL'den başlayan fiyatlar karşılığında kayak öğrenebilirsiniz. Uludağ'da sezon dışında uygun fiyata otellerde kalabilirsiniz. Sezonda ve tatil günlerinde fiyatlar oldukça uçuktur. Size önerimiz yanınızda bazı şeyleri bulundurun. Ani hava değişimi olabileceğini unutmayın bu yüzden yanınızda kış şartlarına uygun giysiler getirmeyi unutmayın.
 Uludağ’da her çeşit yemek yiyebileceğiniz birçok işletme bulunmaktadır. Fiyatları ise şehir merkezine göre biraz pahalıdır. Uludağ etrafında 5 yıldızlı oteller , özel restaurantlar ve gençlerin mekanı olan cafeler ile donatılmış bir biçimdedir. Milli park girişi için sadece 4 TL giriş ücreti vermeniz gerekmekte. Çıkışta ise muhteşem dinginlikle evinize ayrılma zevki paha biçilemez.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler